Szlovák lap: Új típusú diktatúra jött létre Magyarországon

A Denník N szerint ez az új diktatúra a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról szóló – hazugságokon alapul.

2022. június 23., 13:34

Szerző:

A Denník N szlovák nyelvű lap online felületén megjelent egy véleménycikk arról, ahogy a szerző a pandémia után elutazott Budapestre a Richard Wagner Fesztiválra, írja a Mandiner. A fesztivál részletezése helyett viszont a szerző arról írt, hogy gyermekkorában szeretett Magyarországra járni, mivel úgy tűnt neki, mintha Nyugaton lenne.

Most viszont úgy érzi, mintha visszatérne a vasfüggöny mögé.

Úgy véli, hogy új típusú diktatúra jött létre Magyarországon, amely a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy hazugságokon – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról – alapul, írja a lap.

Michal Hvorecky szerint 

„a klánszerű kleptokrácia az interneten hamis hírek létrehozásával és terjesztésével, valamint a közszolgálati médiát felváltó masszív állami propagandával tartja magát a hatalomban”. 

Az újságíró szerint  egymillió csalódott ember vándorolt ki az elmúlt évtizedben az országból, amely családbarátnak reklámozza magát. 

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. Fotó: Kreml Sajtóiroda/Anadolu/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.