Szevasztopoli kormányzó: rakétacsapás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta törzsét

Rakétacsapás érte az orosz Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli törzsét – közölte Mihail Razvozsajev, a kikötőváros kormányzója pénteken a Telegram-csatornáján.

2023. szeptember 22., 16:47

Szerző:

„A flotta törzsére az ellenség rakétacsapást mért. A Lunacsarszkij színház közelében repesz hullott le" – írta a kormányzó. Razvozsajev szerint a mentősszolgálatokat a helyszínre vezényelték, az áldozatokra vonatkozó információkat még tisztázzák.

A Rigában szerkesztett ellenzéki Meduza hírportálon közölt fotók szerint a flotta főhadiszállásának mondott épület tetejét érte találat és minimum a lefelső szint súlyosan megrongálódott.


Az orosz védelmi minisztérium péntek délelőtt közölte, hogy a Krím nyugati partvidéke közelében a légvédelem megsemmisített egy ukrán irányított rakétát és két repülőgéptípusú drónt. Csütörtökön csaknem egy órára felfüggesztették a félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő Krími híd forgalmát. A tárca szerint csütörtökre virradóra a Fekete-tenger és a Krím felett 19 ukrán drónt lőttek le. 

(Kiemelt képünk: Az orosz Fekete-tengeri Flotta hadihajói részt vesznek a haditengerészet napi ünnepségen Novorosszijszk kikötővárosában 2023. július 30-án. STRINGER / AFP)

09:57

Az Egyesült Királyság forradalmasította az AIDS-tesztelést. Egy új technológiának köszönhetően olcsón és gyorsan ki lehet mutatni a vírust egy egyszerű vérvizsgálat során. A brit egészségügyi szervezet az NHS úgy döntött, hogy kísérleti jelleggel, minden balesetire bekerülő beteget szűrni fognak HIV-re is. Kivétel, ha a páciens külön kéri ennek mellőzését. Sir Elton John is felszólal a brit parlamentben, ahol a program folytatására biztatja a honatyákat.

09:42

Több mint öt órán át tartó, mintegy négyezer kilométeres repülőút után megérkezett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri szintű tanácskozására Szkopjéba Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.