Friss fotó kering a neten Szergej Szurovikinről

Az „Armageddon tábornokként" is ismert Szergej Szurovikinre hasonlító kép kezdett el keringeni az orosz közösségi médiában.

2023. szeptember 5., 12:09

Szerző:

Egy fénykép kezdett keringeni minap az orosz közösségi médiában, melyen egy kissé szakadt civil ruhába öltözött, de annál kipihentebb, Szergej Szurovikin tábornokra emlékeztető férfi látható egy vörös hajú nő társaságában. Ha valóban Szurovikin van a képen, akkoz ez volna Jevgenyij Prigozsin júniusi puccsa óta az első felvétel az egykor az Ukrajnában harcoló orosz csapatok, majd az orosz légierő főparancsnokaként is szolgáló tábornokról, aki hivatalosan ugyan még ma is főparancsnokhelyettese az Ukrajnában szolgáló alakulatoknak, ám aki ezzel párhuzamosan a hírek szerint házi őrizetben van a bukott puccskísérlet óta – írja a 444 a BBC cikke nyomán.

Szergej Szurovikin orosz tábornokot, akit Jevgenyij Prigozsin száműzött Wagner-vezér szövetségesének tartanak, eltávolították a moszkvai Ukrajna elleni háborúban betöltött vezető szerepéből, és házi őrizetben van az orosz katonai bloggerek és a média körében terjedő híradások szerint.

Szurovikin „Armageddon tábornokként” lett  ismert  a csecsenföldi és szíriai agresszív katonai akciói miatt. A  Wagner-lázadás óta nem volt látható a nyilvánosság előtt, miután olyan hírek terjedtek el, hogy tudott Prigozhin tervezett lázadásáról .

 

(Kiemelt képünkön: Szergej Szurovikin. Fotó: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP)

2024. július 25., 09:35

 Először jelent meg a nyilvánosság előtt Joe Biden amerikai elnök, ahol elmondta, miért is lépett vissza az elnökjelöltségtől.