Szemtől szemben: Granadában fogott kezet Orbán és Zelenszkij

Sajtófotókon pózol a két előljáró. 

2023. október 5., 17:21

Szerző:

Az Európai Politikai Közösség spanyolországi csúcstalálkozóján mosolyogva fogott kezet Orbán Viktor és Volodomir Zelenszkij ukrán elnök. A találkozón a biztonsági, védelmi és energetikai kérdések mellett az EU esetleges bővítése is felmerült. Azonban ha a szóba kerülő összes államot felvennék, belső kimutatás szerint 250 milliárd eurójába kerülne a jelenlegi tagállamoknak, amelynek következtében többen  nettó befizetőkké is válnának – jegyzi meg a HVG.

Orbán és Zelenszkij korábban már februárban találkoztak személyesen egy brüsszeli EU-csúcson. Azt, hogy tárgyalnak-e egymással, még nem tudni. 

(Kiemelt képünkön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) kezet fog Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel (b) Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök mellett az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának plenáris ülése előtt a dél-spanyolországi Granadában, a Palacio de Congresóban 2023. október 5-én. Európa közös geopolitikai célokra való törekvése négy tucatnyi vezetőjét hozta Granadába, de a hitelességük csorbát szenvedett, amikor az azerbajdzsáni elnök távol maradt. Fotó: Ludovic MARIN / AFP)