Sült denevéreket foglalt le a német rendőrség a belga határ közelében

Sült denevéreket és csaknem egy tonna hűtetlen halat foglalt le a német rendőrség a belga határ közelében egy kisteherautóból – tájékoztattak a hatóságok szerdán.

2023. április 12., 09:38

Szerző:

Az árukat egy 31 éves férfi szállította Belgiumból Németországba.

 A halakat és denevéreket az illetékes hatóság utasítására elkobozták. A rendőrség lefoglalta a furgont, mivel nem volt sem engedélye, sem és kötelező biztosítása.

A sofőr ellen, aki személyazonosságot igazoló dokumentum és jogosítvány nélkül utazott, közúti közlekedési szabálysértés és jogosulatlan beutazás miatt emeltek vádat. Emellett az élelmiszerhigiéniai jogszabályok megsértése miatt is eljárás vár rá. A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy a férfi a veszélyeztetett fajok védelméről szóló törvényt is megsértette-e.

A vádlottat kedden állították az aacheni bíróság elé. A törvényszék úgy döntött, hogy előzetes letartóztatásba helyezi, hogy később átadhassa az olasz hatóságoknak. Rendőrségi források szerint a férfi elefántcsontparti állampolgár.

(Kiemelt kép: illusztráció – a délkelet-ausztráliai tűzvész idején megmentett denevért tart a kezében egy gondozó a sydney-i Taronga Állatkert kórházában 2020. január 14-én. Fotó: MTI/EPA-AAP/Bianca De Marchi)