Hajtóvadászat Spanyolországban: egy kapucnis férfi leszúrt egy kisfiút egy focimeccsen

 A gyermek azonnal meghalt, az ismeretlen támadó autóval menekült el a helyszínről. Hajtóvadászatot indítottak, Spanyolország döbbenten gyászol.

2024. augusztus 19., 10:25

Szerző:

Egész Spanyolország megrendült, amikor a toledói régióban, a Mocejón nevű kisvárosban egy kapucnis férfi behatolt a sporttelepre, és a futballmérkőzés közben leszúrt egy 10 éves kisfiút. A gyermek a helyszínen meghalt, az ismeretlen személyazonosságú merénylő autón elmenekült a helyszínről, a rendőrség hajtóvadászatot indított – írja az Index.

Az elkövető is fiatalkorú lehet, a városban három napos gyászt rendeltek el

Vasárnap délelőtt futballmeccs zajlott a mocejóni Ángel Tardío sportközpontban. Ide rontott be egy kapucnit viselő férfi, és leszúrta az egyik, Mateo keresztnevű 10 éves kisfiút. A gyermek belehalt sérüléseibe.

A The Sun információi szerint a férfi először másokat próbált leszúrni, de amikor azok elmenekültek, a kisfiú felé fordult, majd leszúrta. A támadónak minden bizonnyal nem volt konkrét célpontja. Az arcát egy sállal és kapucnival takarta el.

A Guardia Civil, vagyis a csendőrség úgy tudja, a feltételezett elkövető egy 16-17 év körüli fiatal.

Mocejón egy ötezer lelket számláló kisváros Toledo közelében. A meggyilkolt kisfiú, Mateo, egy helyi pékség tulajdonosának volt a gyermeke. A család összeomlott, a szülőket sokkolta az értelmetlen gyilkosság, elmondásuk szerint Mateót mindenki szerette a városkában, nem voltak ellenségei, haragosai, teljesen érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ami történt.

Mocejón polgármestere, Conchu Cedillo háromnapos gyászt rendelt el a kisvárosban.

Hajtóvadászat indult az elkövető kézre kerítésére

„A polgárőrség nagyszabású műveletet indított a felelős személy elfogására. Minden gondolatunk a halott gyermek családjával és barátaival, valamint Mocejon városával van”

– idézte a a tragédia kapcsán Milagros Tolon, a terület kormánymegbízottjának nyilatkozatát a Blikk.

A gyilkos elfutott a helyszínről, a szemtanúk beszámolója szerint egy szürke Ford Mondeóba ugrott, és elhajtott. Mind a hat Mocejónból kivezető utat lezárták, de a rendőrség feltételezi, hogy a gyilkos már valahol Toledóban rejtőzködik. A hajtóvadászat helikopterek bevonásával folyik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)