Sokan meghaltak és megsebesültek egy aknarobbanásban

Öt civil meghalt és harminc megsebesült aknarobbanásban Szíria déli részén – közölte a SANA állami hírügynökség szombaton.

2022. június 11., 13:34

Szerző:

Ezzel szemben egy kórházi illetékes nyolc halálos áldozatról és 42 sebesültről beszélt.

Az áldozatok aratómunkások voltak, többségükben nők – mondták el a helyiek. A robbanás az őket szállító járművet érte Deraa tartományban.

A térségben – amely a szíriai polgárháború egyik bölcsője – 2015-ben heves harcok folytak a kormányerők és a lázadók között. Szíriában sok helyen maradtak hátra fel nem robbant aknák.

(Kiemelt kép: illusztráció. Szír mentősök. Fotó: Izzeddin Idilb / Anadolu Agency via AFP)

20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.