Senki nem élte túl a kínai repülőgép-balesetet

A feketedobozt sem találták meg.

2022. március 26., 18:48

Szerző:

Újabb szörnyű hírek érkeztek a március 21-ei kínai repülőgép-baleset helyszínéről; a mentőszolgálat munkatársai nem találtak túlélőket, és nem lett meg a második feketedobozt sem.

Az MU5735 járat túlélői után folytatott keresési művelet szombaton az ötödik napjába lépett, miközben a mentőszolgálat munkatársai tovább kutatták az erdőkkel borított hegyeket, hogy megtalálják a hétfőn lezuhant repülőgép fedélzetén tartózkodó kilenc dolgozót és további 123 utast – számolt be az Independent

A kínai hatóságok szobaton bejelentették, hogy továbbra sem találtak túlélőket a március 21-i repülőgép-baleset helyszínén, és nem találták meg a második feketedobozt sem.

A China Eastern Airlines által üzemeltetett, Boeing 737-es típusú repülőgép Kína déli részén, a Kuanghszi régióban egy mezőre zuhant. A feltételezések szerint Kína legsúlyosabb légi katasztrófája volt ez az elmúlt három évtizedben.

Összesen 46 ezer négyzetméternyi terület átvizsgálása után a keresőcsapatok március 24-én alkatrészeket találtak a gép romjaiból, valamint emberi maradványokat egy nappal korábban. Az első megtalált feketedobozról úgy vélik, hogy a pilótafülke hangrögzítője volt, és Pekingbe küldték a baleset okainak kivizsgálására.

Mint megírtuk, lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, a fedélzetén 133 utassal. 

A China Eastern Airlines kínai Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant a dél-kínai hegyekben. A mentési munkálatok folyamatban vannak, áldozatokról és a baleset részleteiről egyelőre nem adtak hírt. A repülőgép Guangzhou-ba tartó járata 13:11-kor indult a FlightRadar24 adatai szerint. A járat követése 14:22-kor ért véget 3225 láb magasságban, 376 csomós sebességgel. A leszállás 15:05-kor  lett volna esedékes.

(Kiemelt képünk illusztráció. Boeing 737 MAX sorozatú repülőgép száll fel a sanghaji Pudong repülőtérről egy aznapi tesztrepülésre a kelet-kínai Sanghajban, 2021. augusztus 11-én. fotó: cnsphoto / Imaginechina / AFP)