Kétségbeestek a civilek: segélyraktárakba törtek be Gázában

Gázai civilek ezrei törtek be lisztért és alapvető szükségleti cikkekért segélyraktárakba az övezet középső és déli részén.

2023. október 29., 12:12

Szerző:

Az ENSZ gázai segélyezésért felelős szervezete jelentette, hogy lisztet és alapvető szükségleti cikkeket vittek el a segélylerakatokból. A UNRWA szerint ez mutatja, mennyire elkeseredettek a helyiek és a jogrend teljes felbomlását is jelzi. Ide egyébként az izraeli haderő kötelező evakuálást elrendelő felszólítása után ment a lakosság a Gázai övezet északi részéről – írja tudósításában a BBC.

„Az emberek rémültek, frusztráltak és kétségbeesettek. A feszültséget és a félelmet tovább fokozza, hogy megszakadt a telefonos- és internetes összeköttetés” – áll a közelményükben. Vasárnap hajnal óta ismét lehet telefonálni és internetezni a Gázai övezetben.

(Kiemelt képünkön palesztinok megrohamoznak egy ENSZ által működtetett segélyközpontot, amely élelmiszert oszt szét a kitelepített családoknak, miután Izrael felszólította a Gázai övezet északi részén élő több mint egymillió lakost, hogy biztonságuk érdekében költözzenek délre, Deir al-Balahban 2023. október 28-án. Fotó: MOHAMMED ABED / AFP)