Rupert Murdoch 93 évesen újra megnősült

Az ausztrál-amerikai médiamogul, Rupert Murdoch hétvégén ismét házasságot kötött.

2024. június 3., 09:24

Szerző:

Nem vesztegeti az idejét a 93 éves Rupert Murdoch: ötödik alkalommal nősült meg június első napján – számolt be róla a BBC.

Felesége, a 67 éves Elena Zsukova egy nyugdíjas orosz biológus, akivel kiegyensúlyozott életet élnek. Az esküvőt Murdoch kaliforniai szőlőültetvényén tartották meg, a jeles eseményről a - szintén az ő tulajdonában lévő – Sun című brit bulvárlap mutatott be néhány fotót.

Ötödik feleségével való kapcsolata nem sokkal azután kezdődött, hogy 2023 áprilisában kiderült: korábbi barátnőjével, a nála 26 évvel fiatalabb amerikai modellel, Ann Lesley Smith-szel két hét után felbontották a jegyességüket, és végleg szakítottak. A hírek szerint az állt a háttérben, hogy Murdoch képtelen volt megbarátkozni menyasszonya vallási nézeteivel.

Rupert Murdoch nem sokáig várt az esküvővel

Jelenlegi társa, Elena Zsukova számára nem ismeretlen az a világ, amelyben Rupert Murdoch mozog, hiszen korábban Alekszandr Zsukov orosz olajmágnás házastársa volt. Közös lányuk, Dasha ismert üzletasszony, aki egészen 2017-ig Roman Abramovics orosz oligarchával élt együtt.

Rupert Murdoch és Elena Zsukova elárulták, hogy először egy partin találkoztak, amelyet a médiamogul egyik volt felesége, a kínai származású vállalkozó, Wendi Deng rendezett. Azonnal egy hullámhosszra kerültek, és kapcsolatuk hamar elmélyült.

Rupert Murdoch a Forbes listája szerint a világ 71. leggazdagabb embere, míg az Egyesült Államokban a 31. helyet sikerült megszereznie. Az üzletember nevét a médiaszakmában mindenki ismeri, hiszen rendkívül sikeres befektető, aki számos kiadó és vállalat tulajdonosa világszerte.

A News Corporation elnökeként az ő tulajdonába került a Fox News, és az olyan jelentős lapok, mint a Wall Street Journal, a New York Post, a Sun és a Times is. Érdekeltségei vannak az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is, de több mint 50 országban van jelen valamilyen formában a médiapiacon.

Az 1996-ban indított Fox News jelenleg az Egyesült Államok legnézettebb hírcsatornája, és a Rupert Murdoch tulajdonában lévő lapokat is több száz millióan olvassák naponta.

Már édesapja, Keith Murdoch is laptulajdonos volt, 1952-es halálát követően Rupert Murdoch vette át a kis adelaide-i lap vezetését, innen építette ki médiabirodalmát. Pályafutása azonban nem volt botrányoktól mentes, többek között azzal is megvádolták, hogy a tulajdonában lévő médiumok munkatársai jogtalanul hallgattak le hírességeket, köztük a brit királyi család tagjait.

Rupert Murdoch 2023 szeptemberében lemondott médiabirodalmának vezetéséről, a News Corporation és a Fox News elnöki tisztségeit is fiának, Lachlan-nek adta át.

Magánélete sem volt bonyodalmaktól mentes, hiszen több feleségével is zátonyra futott a kapcsolata. Első feleségétől, Patricia Booker ausztrál légiutas-kísérőtől 1967-ben vált el. Második felesége, Anna Maria Torv skót újságíró mellett 1999-ig kitartott, de válásukat követően nagyon hamar Wendi Deng kínai üzletasszonyt és filmproducert vette feleségül, akivel 2013-ig alkottak egy párt. Negyedik felesége Jerry Hall amerikai modell és színésznő volt, de egy furcsa válást követően házasságuk 2022-ben véget ért.

A médiamogul azonban továbbra is hisz a házasság intézményében, és nagyon boldog, hogy Elena Zsukovával végre hivatalosan is összeköthette az életét.

(Fotó: Brendan Smialowski / AFP)