Rossz hír azoknak, akik felkészültek az 5G-re való átállásra

A hálózatbővítéssel kapcsolatban problémák adódtak. 

2022. január 4., 16:19

Szerző:

Az AT&T és a Verizon is belement, hogy a hálózattal kapcsolatos aggályok miatt valamivel később kezdődjön az 5G-s bővítés az Egyesült Államokban – írja a HVG a The Wall Street Journal cikkére hivatkozva. 

A The Wall Street Journal szerint a halasztás két hetet jelent – ennek letelte után a két szolgáltató azonnal nekiláthat a már eleve halasztott munkához. 

A lap közlése szerint, az amerikai 5G-s hálózatokkal kapcsolatos aggályok akkor kaptak nagyobb sajtóvisszhangot, amikor a légiközlekedésben érdekelt szereplők, köztük két nagyobb társaság, az Airbus és a Boeing első embere is azt fejtegette, hogy a technológia megzavarhatja a repülők biztonságos működését. Hozzátették, hogy a rendszerek főként a repülőterek és azok közelében okozhatnak akár landolás közben is érzékelhető interferenciát.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.