Hatalmas robbanás Ukrajnában – videó

Az orosz csapatok megpróbálnak betörni Melitopolba.

2022. február 24., 17:44

Szerző:

Robbanás történt az ukrajnai Melitopoli légibázison csütörtök délután – jelentette a CNN. Vologyimir Zelenskij ukrán elnök közölte, hogy Hersonu környékén heves harcok folynak, az orosz csapatok Melitopol felé akar betörni.

„A konfliktus nyelvezetében ezt „műveleti szünetnek” lehetne nevezni – mondta az ukrán elnök.

„Donbaszban a fegyveres erőink remek munkát végeznek. Harkov megyében nagyon nehéz a helyzet, de működnek a város védelmi erői. A legproblémásabb helyzet délen van. Itt rendkívül éles harcok folynak Herszonért. Az ellenség nyomás alatt tartja az elfoglalt Krím-félszigetet, megpróbál betörni Melitopolba" 

–  mondta Zelenszkij.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Oroszország ugyan megtámadta Ukrajnát, azonban a Kreml szóvivője szerint Ukrajna beállított jeleneteket forgat, továbbá hazugság, hogy Oroszország aránytalan mértékben és válogatás nélkül alkalmaz erőt:

„Több ukrán városban már folyik a beállított jelenetek forgatása, amelyeket aztán a közösségi médiában és a nyugati médiában szándékoznak elterjeszteni, azt állítva, hogy Oroszország aránytalan mértékben és válogatás nélkül alkalmaz erőt”

– állította Dmitrij Peszkov.

Az ukrán légibázison történt robbanás oka egyelőre tisztázatlan. Cikkünket frissítjük. 

 

21:33

Országuk védelmi célú légierejének egyesítéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban a dán, a svéd, a norvég és a finn légierő parancsnoka a németországi Ramsteinben létesített amerikai légitámaszponton – jelentették be a négy országban pénteken, és Jan Dam vezérőrnagy, a dán parancsnok a Reuters hírügynökségnek azt is elmondta, hogy a döntés hátterében az Oroszország által tavaly februárban Ukrajna ellen indított háború áll.

20:59

Az amerikai Idaho állam törvényhozása hétfőn megszavazott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a halálbüntetések kivégzőosztag általi végrehajtását a méreginjekciók alternatívájaként. Ezzel az állam Mississippi, Utah, Oklahoma és Dél-Karolina után az ötödik amerikai tagállam, amelyben választhatóvá válhat ez a kivégzési mód – jelentette az AP hírügynökség.

20:23

Emmanuel Macron francia elnök pénteken, az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli találkozója után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy áprilisban az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel együtt Pekingbe utazik, hogy tárgyalásokat folytasson Hszi Csin-ping kínai elnökkel az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

19:25

Oroszország idén nem vesz részt a Föld órája akcióban, mivel a mozgalom szervezője, a Természetvédelmi Világalap (WWF) felkerült a külföldi ügynöknek minősített szervezetek listájára – közölte pénteken Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírókkal.