Hatalmas robbanás Ukrajnában – videó

Az orosz csapatok megpróbálnak betörni Melitopolba.

2022. február 24., 17:44

Szerző:

Robbanás történt az ukrajnai Melitopoli légibázison csütörtök délután – jelentette a CNN. Vologyimir Zelenskij ukrán elnök közölte, hogy Hersonu környékén heves harcok folynak, az orosz csapatok Melitopol felé akar betörni.

„A konfliktus nyelvezetében ezt „műveleti szünetnek” lehetne nevezni – mondta az ukrán elnök.

„Donbaszban a fegyveres erőink remek munkát végeznek. Harkov megyében nagyon nehéz a helyzet, de működnek a város védelmi erői. A legproblémásabb helyzet délen van. Itt rendkívül éles harcok folynak Herszonért. Az ellenség nyomás alatt tartja az elfoglalt Krím-félszigetet, megpróbál betörni Melitopolba" 

–  mondta Zelenszkij.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Oroszország ugyan megtámadta Ukrajnát, azonban a Kreml szóvivője szerint Ukrajna beállított jeleneteket forgat, továbbá hazugság, hogy Oroszország aránytalan mértékben és válogatás nélkül alkalmaz erőt:

„Több ukrán városban már folyik a beállított jelenetek forgatása, amelyeket aztán a közösségi médiában és a nyugati médiában szándékoznak elterjeszteni, azt állítva, hogy Oroszország aránytalan mértékben és válogatás nélkül alkalmaz erőt”

– állította Dmitrij Peszkov.

Az ukrán légibázison történt robbanás oka egyelőre tisztázatlan. Cikkünket frissítjük.