Robbanás történt a kabuli repülőtérnél

Egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok.

2021. augusztus 26., 16:14

Szerző:

Robbanás történt az afgán főváros, Kabul repülőterénél – közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok, írja az MTI.

A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőre hivatkozva viszont arról számolt be, hogy a robbanás öngyilkos robbantásos merénylet miatt következett be. A Fehér Ház egy meg nem nevezett tisztségviselője szerint a robbanásról tájékoztatták Joe Biden amerikai elnököt.    

A térségben napok óta afgán állampolgárok ezrei várakoztak arra, hogy evakuálási repülőgépeken elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvételt követően. A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.

 (Kiemelt képünk illusztráció: A francia légierő C130-as teherszállító repülőgépével evakuálnak a kabuli nemzetközi repülőtéren, Afganisztánban, 2021. augusztus 19-én. Fotó: EyePress/AFP))

2024. április 14., 07:54

A légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát - jelentette az izraeli 12-es televízió magas rangú izraeli tisztségviselőkre hivatkozva.