Robban a járvány Belgiumban is, újra kötelező a maszk beltéri helyeken

Viszont a harmadik oltást nem tartják indokoltnak. 

2021. október 26., 21:55

Szerző:

Belgium újra bevezetett néhány járványügyi intézkedést, mivel az országban megnőtt a koronavírusos megbetegedések és a kórházi kezelések száma – írja az Euronews

A kormány kiterjesztette a beltéri maszkviselési szabályokat, és óvatosságra buzdította az embereket. A tevékenységeiket nem korlátozzák, de minden rendezvényen kötelező lesz a védettséget igazoló dokumentum felmutatása. „A maszk viselése nem egy kényelmes dolog, de ez egy nagyon hasznos és hatékony módszere, hogy meggátoljuk a vírus terjedését” – mondta Alexander De Croo belga miniszterelnök. Hozzátette: ha nem lenne védőoltás, a kórházakban katasztrófális állapotok lennének, viszont az emlékeztető oltást csak a veszélyeztetett egyéneknek ajánlják. 

„Úgy gondoljuk, hogy etikailag nem ez a helyes döntés, mivel a belgiumi lakosság számára az emlékeztető oltás előnye sokkal kisebb lenne, mint az Európán kívüli szomszédainknak adott első oltás előnye”

– mondta De Croo az Euronewsnak. 

A miniszterelnök azzal folytatta, hogy Belgiumban meghozták azt a döntést, hogy  egyelőre „távol maradnak” az emlékeztető oltástól, mert nem tartják indokoltnak.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)