Rendkívüli állapotot rendeltek el a tüntetések miatt

Már sokadik napja tüntetnek az üzemanyagár-emelés miatt.

2022. január 5., 18:51

Szerző:

Rendkívüli állapotot rendeltek el egész Kazahsztán területére szerdán az üzemanyagár-emelés miatt több napja tartó erőszakos tüntetések miatt – jelentette helyi televíziókra hivatkozva a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Almati terület székhelyén, Taldikorganban a tüntetők ledöntötték a korábbi elnök, Nurszultan Nazarbajev 2016-ban felállított szobrát 

– jelentette a KazTag hírportál.

Az ország legnagyobb városában, Almatiban amelynek repülőterét szerda este elfoglalták a tüntetők, több tucatnyi tiltakozó behatolt a kazah Nemzetbiztonsági Bizottság (KGB) helyi központjába, és elfoglalta az épületet.

(Kiemelt kép: tüntetők felgyújtották a városvezetés (Akimat) épületét a kazahsztáni Almatiban 2022. január 5-én, szerdán, miután behatoltak az épületbe az üzemanyag-emelés elleni tiltakozások második napján. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP)

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.