Rálőttek Ukrajnában a pápai főalamizsnásra

Konrad Krajewski bíboros, pápai főalamizsnás segélyeket osztott szét, amikor rálőttek. 

2022. szeptember 18., 06:55

Szerző:

Rálőttek szombaton Ukrajnában Konrad Krajewski bíboros pápai főalamizsnásra, az egyházfő különmegbízottjára, aki humanitárius segítséget szállított Ferenc pápa nevében a dél-ukrajnai Zaporizzsja környékére – jelentette a Vatican News hírportál. Amint a küldöttség befejezte a szállítmány szétosztását a helyieknek, könnyűfegyverekből Krajewski bíborosra és a környezetére lőttek. 

A lengyel bíboros sértetlenül került ki az incidensből és folytatta a munkáját. 

A pápai küldött most negyedszer jár Ukrajnában az orosz invázió február 24-i kezdete óta. Krajewski először Odesszába utazott, onnan Zaporizzsjába. Missziójának következő állomása a kelet-ukrajnai Harkiv.

(Kiemelt képünk illusztráció. Adományok a Migration Aid segélyszervezet által nyitott menekültszállón, Budapesten, 2022. március 18-án. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.