Rakétatámadás érte Mikolajivot

Légiriadó volt a Herszontól nyugatra fekvő városban. A régió kormányzója szerint egy ember életét vesztette a rakétatámadásban. 

2023. április 27., 09:25

Szerző:

A dél-ukrajnai Mikolajiv régió kormányzója, Vitalij Kim arról számolt be csütörtök hajnalban a Telegram-csatornáján – írja a Telex –, hogy légiriadó volt Mikolajiv városában, és orosz rakéták több lakóházat is eltaláltak. „Egy ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek.” A Guardian kiemeli, hogy független forrásból nem tudták ellenőrizni a kormányzó állításait.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat által közreadott képen megrongált épület Mikolajivban 2022. július 17-én, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. MTI/EPA/Ukrán Állami Katasztrófaelhárító Szolgálat)

 

 

2024. október 20., 16:44

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.