Putyin összehívta a nemzetbiztonsági tanácsot

A nemzetbiztonsági fenyegetések semlegesítésével kapcsolatos kérdések lesznek a középpontban. 

2022. október 19., 12:11

Szerző:

Vlagyimir Putyin szerdán összehívta az orosz Biztonsági Tanácsot, hogy megvitassák a nemzetbiztonsági fenyegetések semlegesítésével kapcsolatos kérdéseket.

A tervek szerint a migrációs területen a nemzetbiztonságot fenyegető veszélyek semlegesítésével és a migrációs folyamatok szabályozásával kapcsolatos kérdéseket is megvizsgáljuk a kormány érdekeinek megfelelően

– idézi a Kreml közleményét a Sky News. Legutóbb májusban ült össze a kibővített Biztonsági Tanács.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az ENSZ főtitkárával folytatott megbeszélésen a moszkvai Kremlben 2022. április 26-án. Fotó: Vlagyimir ASTAPKOVICS / SPUTNIK / AFP)

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.