Putyin: az ukrán ellentámadás létezik, de kudarcot vallott

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint Ukrajna ellentámadása „kudarcot vallott”.

2023. július 23., 12:09

Szerző:

Az orosz elnök ezt vasárnap Szentpéterváron mondta, amikor közeli szövetségesével, Alekszandr Lukasenkával, fehérorosz államfővel tárgyalt - írja a portfolio.huThe Guardian-ra hivatkozva.

„Nincs ellentámadás”

– idézték Lukasenkát orosz hírügynökségek. Putyin erre válaszolt:

Létezik, de kudarcot vallott.

Ukrajna a múlt hónapban kezdte meg régóta várt ellentámadását, de eddig csak kis eredményeket ért el a a megerősödött orosz erőkkel szemben, amelyek a közel 17 hónapos háború után területének több mint hatodát ellenőrzik.

Mark Milley amerikai tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke kedden azt mondta, hogy az ukrán hadjárat „messze nem kudarc, de hosszú, kemény és véres lesz.

(Kiemelt képünk: MTI/EPA pool/Szputnyik/Kreml/Alekszej Druzsinyin)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.