Putyin az európai gáztárolóiba irányuló szállítások növelésére utasította a Gazpromot

Az államfő szerint „ez lehetővé teszi a Gazprom számára, hogy megbízhatóan, stabilan és ütemezetten teljesítse szerződéses kötelezettségeit”.

2021. október 27., 20:37

Szerző:

Elrendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, hogy a Gazprom gázipari vállalat novemberben növelje szállításait az európai földalatti gáztárolóiba, írja az MTI.

Putyin arra utasította Alekszej Miller Gazprom-elnököt, hogy miután a vállalat november 7-ig vagy 8-ig befejezi a gáz szivattyúzását az orosz földalatti tárolókba, kezdje meg a tervezett munkálatokat a saját európai – ausztriai és németországi – földalatti tárolóiba irányuló gázmennyiség növelésére.

Az államfő szerint „ez lehetővé teszi a Gazprom számára, hogy megbízhatóan, stabilan és ütemezetten teljesítse szerződéses kötelezettségeit, valamint hogy az őszi és téli időszakban ellássa gázzal európai partnereit, és hogy egészében kedvezőbb helyzetet teremtsen az európai energiapiacon”.

(Kiemelt kép: A Gazprom amuri gázfeldolgozó üzemének és a Szerbia Ereje gázvezetéknek a csatlakozási helye Szvobodnij város közelében, Amur régióban, Oroszországban. Fotó: Pavel Lvov / Szputnyik / Szputnyik via AFP)