Plusz juttatásban részesítik az oltást népszerűsítő háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában

Lehet így is.

2021. október 22., 18:35

Szerző:

Plusz juttatásban részesítik azokat a háziorvosokat és ápolókat Szlovéniában, akik hozzájárulnak a koronavírus elleni oltási kampány felgyorsításához - írja a Pénzcentrum a szlovén közszolgálati televízióra hivatkozva.

Mint írják, plusz juttatásokat kapnak azok az egészségügyi dolgozók, akik népszerűsítik az oltást az oltatlanok körében. A helyi kabinet a döntést azzal indokolta, hogy ezzel akarja felgyorsítani az oltáskampányt, a kiadásokat pedig állami költségvetés fedezi. A valamivel több, mint kétmillió lakosú országnak, 53 százaléka vette fel mindkét oltási dózist. 

A kormány döntése szerint jutalmat csak azok a háziorvosok, és rendelőikben dolgozó ápolók kaphatnak, akik legalább heti két órát töltenek a betegek aktív megszólításával és a védőoltások népszerűsítésével, valamint ha a törzskartonnal rendelkező pácienseik legalább 45 százaléka megkapta az első oltást, vagy legalább 55 százalékuk mindkettőt.

–írják a közleményben. 

Szlovéniában Péntekre 1965 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és a Covid-19 betegség szövődményei miatt kilenc beteg halt meg. A koronavírusos betegek közül 440-en vannak kórházban, 120-an intenzív osztályon.

(Kiemelt képünk illusztráció: Miskolc, 2021. szeptember 19. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik adagjával a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. szeptember 19-én. Fotó:  MTI/Vajda János)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.