Autótolvajt kapcsolt le egy arra járó pizzafutár

Az Egyesült Államokbeli Philadelphiában Tyler, a pizzafutár éppen kézbesített, mikor egy rendőri akció kellős közepén találta magát.

2023. április 18., 18:25

Szerző:

Jó helyre lépett jó időben egy philadelphiai pizzafutár, amikor kézbesítés közben észrevett egy felé rohanó férfit és az utána loholó rendőröket – tudósít az NBC News. Rövid gondolkodást követően a megfelelő pillanatban kitette a lábát, amivel elgáncsolta a gyanúsítottat. A rendőrök vasárnap délután vettek üldözőbe egy lopott járművet Philadelphia egyik külső kerületében. Az autó végül egy oszlopnak csapódott, a látszólag sértetlen sofőr kiugrott belőle és futva menekült tovább.

Itt akadt össze Tylerrel, a pizzafutárral, aki éppen egy közelben lévő házhoz kézbesítette a pizzát. Miután a kezében volt a pizza, nem tudta elkapni a férfit, így a gáncsolás mellett döntött, ami elég időt adott a rendőröknek ahhoz, hogy utolérjék az elkövetőt, akiről később kiderült, hogy 17 éves volt. A rendőrség megköszönte a segítséget, de azért felhívták a figyelmet arra, hogy nem túl okos dolog beavatkozni a rendőrség munkájába.

A pizzának nem esett baja: célhoz ért és a szokásosnál is jókedvűbben elfogyasztották.

(Kiemelt képünk: Képernyőfelvétel az NBC News tudósításából: egy pizzafutár éppen tanúja lesz egy autós üldözésnek. Forrás: NBC News)

2024. február 27., 20:42

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

2024. február 27., 12:22

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.