Páncélvonattal érkezett Oroszországba Kim Dzsongun

Megérkezett Oroszországba Észak-Korea vezetője.

2023. szeptember 12., 12:55

Szerző:

A tervek szerint Vlagyivosztokban találkozik Kim Dzsongun és Vlagyimir Putyin, amely során fegyverszállításokról fognak tárgyalni. Kim oroszországi útja és a Putyinnal való találkozója teljes körű látogatás lesz a kapcsolatok erősítése érdekében” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője egy online közzétett videóban.

A Guardian információi szerint Kim Dzsongun páncélvonata meg is érkezett az orosz városba. Az észak-koreai vezető a koronavírus-járvány kitörése, azaz négy éve nem hagyta el hazáját. Hogy ő is részt venne a Keleti Gazdasági Fórumon, nem tudni. 

Putyin kedden azt mondta, Moszkva és Peking kapcsolata „soha nem látott történelmi szintre” emelkedett. A vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon Csang Guoqing kínai miniszterelnök-helyettessel, majd azt mondta, hogy őt és Hszi Csin-ping kínai elnököt „baráti személyes és üzleti kapcsolatok” is összekötik – írja a TASZSZ nyomán az mfor.hu.

(Kiemelt képünkön Vlagyimir Putyin orosz elnök (r) beszél Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel a távol-keleti oroszországi Vlagyivosztok kikötővárosban, a Távol-keleti Szövetségi Egyetem kampuszán, a Russzkij-szigeten folytatott megbeszélésük során a 2019. április 25-én készült képen. Fotó: KCNA VIA KNS)