Tizenkét terroristával végeztek a pakisztáni biztonsági erők

Ez volt az elmúlt évek legnagyobb rajtaütése a dél-ázsiai országban.

2023. február 8., 09:40

Szerző:

Tizenkét terroristát megöltek egy rajtaütésben a pakisztáni biztonsági erők az északnyugati Hajber-Pahtunhva tartományban - adta hírül szerdai közleményében a hadsereg.

Az éjszakai műveletben a pakisztáni tálibok fegyveres csoportjához, a Tehrik-i-Talibán Pakisztánhoz (TTP) tartozó terroristák egyik gépkocsijára csaptak le a katonák, akik hírszerzési adatok alapján léptek akcióba - közölte a hadsereg sajtóosztálya.

A felderítés a múlt héten észlelt terrorista aktivitást a térségben. A katonák csapdát állítottak a szélsőségeseknek egy meneküléshez biztosított gépjárművel, amelyet aztán feltartóztattak és megsemmisítettek.

A biztonsági erők, amelyek tisztogató műveletet végeznek a térségben, fegyvereket, lőszert és külföldi valutát is lefoglaltak az akció során a tájékoztatás szerint.

(Kiemelt kép: A pakisztáni biztonsági erők katonái. Fotó: Sabir Mazhar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.