Tizenkét terroristával végeztek a pakisztáni biztonsági erők

Ez volt az elmúlt évek legnagyobb rajtaütése a dél-ázsiai országban.

2023. február 8., 09:40

Szerző:

Tizenkét terroristát megöltek egy rajtaütésben a pakisztáni biztonsági erők az északnyugati Hajber-Pahtunhva tartományban - adta hírül szerdai közleményében a hadsereg.

Az éjszakai műveletben a pakisztáni tálibok fegyveres csoportjához, a Tehrik-i-Talibán Pakisztánhoz (TTP) tartozó terroristák egyik gépkocsijára csaptak le a katonák, akik hírszerzési adatok alapján léptek akcióba - közölte a hadsereg sajtóosztálya.

A felderítés a múlt héten észlelt terrorista aktivitást a térségben. A katonák csapdát állítottak a szélsőségeseknek egy meneküléshez biztosított gépjárművel, amelyet aztán feltartóztattak és megsemmisítettek.

A biztonsági erők, amelyek tisztogató műveletet végeznek a térségben, fegyvereket, lőszert és külföldi valutát is lefoglaltak az akció során a tájékoztatás szerint.

(Kiemelt kép: A pakisztáni biztonsági erők katonái. Fotó: Sabir Mazhar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.