Orvos tanácsolja, hogy a fertőzöttek ne gyógyítsák magukat otthon

Arra biztatja a betegeket, menjenek orvoshoz.

2022. január 22., 09:12

Szerző:

Az újonnan fertőzöttek nagy többsége oltatlan, és nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy az omikron variáns csak enyhe tüneteket produkál, hiszen vannak betegek, akiknél komoly szövődmények alakulnak ki, nyilatkozta szerdán dr. Ljiljana Timotijević, a szerbiai Tüdőgondozó Intézet igazgatója az RTS-nek – írja a Szabad Magyar Szó.

Az omikronnal fertőzöttek napokig tartó lázra, kimerültségre, gyengeségre, nehézlégzésre panaszkodnak. A doktornő kiemelte, nem jelenthető ki, hogy ez egy egyszerű megfázás. Egyoldali vagy kétoldali tüdőgyulladással most az idősebbek kerülnek kórházba, akiknek társult betegségei is vannak. A Tüdőgondozó Intézet alkalmazottainak egyébként 20 százaléka fertőzött jelenleg és betegszabadságon vagy karanténban van. A doktornő kiemelte, akármennyire nehéz megszervezni a munkát, arra biztatja a betegeket, menjenek el orvoshoz és ne gyógyítsák magukat otthon, saját elgondolásaik szerint és legfőképp ne antibiotikummal.

(Kiemelt kép: Andrej ISAKOVIC / AFP)

 

Tegnap 17:26

Az Európai Uniónak (EU) védenie kell külső határait, csak a valódi menekülteket kell befogadnia – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő az Európai Konzervatívok és Reformerek európai parlamenti frakció Varsói Csúcs (Warsaw Summit) című konferenciáján szombaton lejátszott videóüzenetében.

Észtország nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszerekkel (HIMARS) bővíti védelmi rendszerét, a 70-300 kilométeres hatótávolságú, amerikai fegyverrendszerek várhatóan 2024-ben érkeznek az országba – közölte az észt védelmi minisztérium szombaton.