Putyin le akarja törölni Ukrajnát a térképről és le akarja győzni a Nyugatot – nyilatkozta a Roszkozmosz veztője

Oroszország fél óra alatt el tudná pusztítani az összes NATO-tagot egy nukleáris háborúban – nyilatkozta Dmitrij Rogozin, a Kreml űrügynökségének vezetője. 

2022. május 11., 16:23

Szerző:

Vlagyimir Putyin egyik legközelebbi embere azt állítja, hogy Oroszország „fél óra alatt” el tudná pusztítani az összes NATO-országot. Dmitrij Rogozin, a Kreml űrügynökségének, a Roszkozmosznak a vezetője is elismerte, hogy az erős ember célja az „ellenséges” Nyugat legyőzése és Ukrajna eltörlése a térképről, és

– írja a hvg.hu az Independent nyomán. 

Rogozin azt is kijelentette ugyanakkor, hogy az atomháború kirobbanását nem szabad megengednünk, mert az az egész Föld állapotát határozná meg. Emiatt szerinte hagyományos fegyverekkel kell legyőzni a gazdaságilag és katonailag is erősebb ellenséget.

Putyin háborús készültségbe helyezi Oroszországot, miközben találgatások szerint tömeges mozgósítás van kilátásban a lankadó háborús erőfeszítések megerősítésére. 

(Kiemelt képünk: Moszkva, 2021. január 17. A Szovjetunió első tömeggyártású taktikai nukleáris bombáját, az RDS-4-et mintázó emlékmű Moszkvában 2021. január 16-án. Az ENSZ nukleáris fegyverek teljes tilalmáról szóló nemzetközi szerződése (TPNW) 2021. január 22-én lép életbe, miután az ehhez szükséges ötven állam ratifikálta a megállapodást. Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)