Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségén attól tartanak, hogy amerikaiakat is besorozhatnak

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el Oroszországot.

2022. szeptember 28., 16:02

Szerző:

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége biztonsági riasztást adott ki – írja az Euronews. Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikaiakat egy szeptember 27-én. A kiadott figyelmeztetésben az áll, hogy attól tartanak, Oroszország nem veszi figyelembe a kettős állampolgárságot a mozgósításnál, ezért az a biztonságosabb, ha az amerikai állampolgársággal rendelkezők elhagyják az országot.

Az amerikai nagykövetség hangsúlyozta, hogy nincs idő késlekedni, a repülőjáratok már korlátozottak, és a közutakon sem könnyű elhagyni Oroszországot.

(Kiemelt képünk: Az Egyesült Államok nemzeti lobogója lobog az Amerikai Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének épületén 2018. április 2-án. Fotó: VASILY MAXIMOV / AFP)

A Giorgia Meloni által vezetett új olasz kormány a bevándorlás elleni határozott fellépésként feltartóztatott több olyan hajót is, amelyekkel különböző civil szervezetek munkatársai a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat mentettek meg. Volt olyan hajó, amely az eljárás elől francia kikötőbe ment, és ez diplomáciai konfliktushoz vezetett a két ország között.