A kormány lemondta, ezért Ferencvárosban rendezik meg az ukrán segélykoncertet

Egyelőre nem tudni a visszamondás okát, a kormány nem nyilatkozik az ügyről.

2022. június 12., 13:23

Szerző:

Ferencváros ad otthont az ukrán segélykoncertnek miután a magyar állam visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt a Várkert Bazárban- tudta meg a Telex.hu.

Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten 2022. június 16-án csütörtökön 19 órától Ukrajna több millió követővel rendelkező, legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel. Az a céljuk, hogy a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

A program fellépői között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. A sorozat főhőse Volodimir Zelenszkij, a sorozatban Vaszilij Petrovics Goloborodko, a szüleivel élő, szórakozott középiskolai történelemtanár, aki egyik napról a másikra Ukrajna új elnökévé válik. 

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják.

A Ferencvárosi önkormányzat segít az esemény szervezőinek, miután a magyar állam visszalépése miatt a koncertet le kellett volna mondaniuk. A Telex csütörtök óta keresi a Miniszterelnökség sajtóirodáját, hogy miért mondta le az esemény szervezését a kormány, de egyelőre nem kaptak választ.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az államfői beiktatásának második évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a kijevi Antonov repüléggyárban 2021. május 20-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)