Az oroszok szétlőnek minden várost, mielőtt megszállják őket

Az oroszok heves tüzérségi támadásba kezdtek a frontvonalak mentén  a kelet-ukrajnai Luhanszk régióban – közölte egy ukrán tisztviselő. 

2022. május 12., 13:04

Szerző:

Szerhij Hajdaj, a luhanszki régió katonai adminisztrációjának vezetője a CNN-nek elmondta: 

„az ellenség teljesen elpusztította az elfoglalt településeket. Az ágyúzások az egész luhanszki fronton felerősödtek” 

Hajdaj heves harcokról számolt be Szevrodonyeck környékén (Belohorivkában, Komiszuvahában és Szeverodonyeck külvárosában), hozzátéve, hogy a helyzet ”jelentősen romlott„.

Elmondta, hogy a Belohorivkában tartózkodó ukrán egységek egyelőre tartják magukat ”védőink kétszer is megsemmisítettek pontonátkelőhelyeket, és az oroszok fellépése alapján harmadszor is így lesz”.

Hajdaj nem utalt arra, hogy a környék bármely városa vagy faluja az oroszok kezére került volna. Az ukrán tisztségviselő szerint az oroszok

„nem változtatnak a taktikán: lerombolják a városokat, és csak azután lépnek a felperzselt földre”.

(Kiemelt képünk: Három nő fedezékbe menekül a kelet-ukrajnai Luhanszk városához közeli Schastia városában folyó lövöldözés közben 2022. február 22-én. Fotó: Aris Messinis / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.