Rajzfilmen magyarázza a gyerekeknek az orosz propaganda, miért igazságos az Ukrajna elleni támadás

A propagandamese szerint Ványa csak elveszi Kolja fegyvereit.

 

2022. március 5., 18:44

Szerző:

Rajzfilmet készített gyerekeknek az orosz propagandagépezet, amelyben azt magyarázzák el, miért kényszerültek arra, hogy „elvegyék a fegyvereit” a gyengébbeket bántó Koljának. Bár a narrátor azt mondja, Oroszország szeretett volna békés megoldást kezdeményezni, ez nem volt lehetséges.

A rajzfilm szerint Ivan és Kolja két jó barát volt, de Kolja, azaz Nyikolaj hirtelen az ukrán Mikolára változtatta a nevét, és átment egy másik osztályba. Mikola hirtelen nagyon megváltozott, és a régi osztálytársait kezdte bántani, akik nem mások, mint a Donyecki és Luhanszki köztársaságok. Mikola új barátokra is szert tett, egy amerikai és egy német pólós kissrácra. Ványa többször kérte Mikolát, hogy ne bántsa a kisebbeket, de nem volt foganata. Végül Ványa begurult, és kettétörte Mikola botját. Erre persze a mese szerint mindenki Ványát támadja meg, miközben Kolja hangosan azt kiabálja, hogy segítség. Majd elmagyarázó tanmese következik arról, hogy Ukrajna bombázta a szakadár területeket, Oroszország pedig mindvégig a békét hirdette. Kanyec Malagyec.


(Kiemelt képünk: Részlet a rajzfilmből.)

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.