Orosz elnöki szóvivő: Washington provokál a Krím elleni támadások bátorításával

A Krím félsziget elleni támadások bátorításával Washington azt bizonyítja, hogy ő provokálja a legjobban a nemzetközi feszültséget.

2023. február 19., 13:05

Szerző:

Szögezte le A Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorának adott interjújában Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. A nemzetközi feszültség szításának nevezte Victoria Nuland, az amerikai külügyminisztérium politikai államtitkárának nyilatkozatát.

Victoria Nuland a héten az Oroszország által 2014-ben annektált Krím demilitarizálását sürgette, hozzátéve, hogy „Washington támogatja a félszigeten lévő katonai célpontok elleni ukrán támadásokat”. A szóvivő rámutatott arra, hogy az ilyen jellegű nyilatkozatok jól rávilágítanak a Moszkva és Washington közötti ellentétek mélységére.

„Nuland az amerikai politikai spektrum széles, héják alkotta köréhez tartozik. Ezt az álláspontot már igen jól ismerjük” - szögezte le Peszkov.

(Kiemelt képünk: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Tegnap 20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.