Óriási tömeg követelt szigorúbb klímavédelmi intézkedéseket Brüsszelben

Több tízezer ember vonult utcára Brüsszelben, hogy szigorúbb klímavédelmi intézkedéseket érjenek el.

2022. október 23., 22:39

Szerző:

Tízezrek vonultak utcára Brüsszelben, a felvonulók a globális felmelegedés és annak „már most tapintható, katasztrofális” következményeit orvosló, szigorúbb klímavédelmi intézkedéseket követeltek – közölte a Le Soir című francia nyelvű belga napilap vasárnap.

A beszámoló szerint mintegy 25 ezer tüntető vett részt a megmozduláson, akik a belga főváros északi pályaudvarától vonultak az uniós intézményeknek is helyet adó kerület legnagyobb parkjába.

A közel száz környezetvédelmi szervezetet által életre hívott klímakoalíció szervezői szerint a klímaváltozás következményei szolidaritást követelnek a leginkább érintett, főként tengerközeli országokkal, emellett a környezeti változások által közvetlenül sújtott mezőgazdasági ágazatot különösen érintő következmények azonnali beavatkozást igényelnek.

(Kiemelt kép: Tüntetők a Sétálj a jövőért klímatüntetésen Brüsszelben, 2022. október 23-án. Fotó: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP)

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve.