Videó: Varsóban próbálták eltávolítani Orbánt Putyin alfeléből, nem sikerült

A csupán 18 éven felülieknek javasolt performansz egy varsói tüntetésen történt, és a nyugalom megzavarására is feltétlenül alkalmas.

2022. november 6., 08:05

Szerző:

Ismét tüntetés zajlott Magyarország varsói nagykövetsége előtt, Lengyelországban november 5-én, szombaton. Az azon összegyűlő lengyel és ukrán tüntetők az ellen tiltakoztak, hogy véleményük szerint Magyarország segíti Oroszországot az Ukrajna elleni agresszió során.

A tüntetésen különleges performanszra is sor került, amelynek során egy összeépített Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor bábut próbáltak meg néhányan szétválasztani, az alfelüknél, azonban ez végül nem sikerült.

A demonstrációt az Euromaidan Varsó szervezte. a Magyar Hang annak kapcsán hangsúlyozta, a lengyelek a magyar szavazóknak is üzentek, a szankciókról szóló nemzeti konzultáció kapcsán. Azt írták, jó lenne, ha a magyarok is megjegyeznék

„Nem az európai szankciók, hanem Oroszország – egy terrorista állam – teszi tönkre a gazdaságot!”

(Kiemelt kép forrása: Euromaidan Varsó, Facebook)

A NATO továbbra is háborúra kényszeríti Kijevet – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön az észak-atlanti szövetség bukaresti külügyminiszteri tanácskozását értékelve.