Orbántól félti Szlovákia szuverenitását a parlament elnöke

A szlovák parlament elnöke szerint Orbán Putyin segítségével parcellázná fel Szlovákiát.

2022. április 11., 07:06

Szerző:

Korábban leginkább csak pletyka szintjén merült fel, most azonban a szlovák állam egyik legfontosabb közjogi méltósága, a parlament elnöke, Boris Kollár is arról beszélt, hogy a magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök segítségével parcellázná fel Szlovákiát.

Kollár egy vasárnapi televíziós vitában beszélt arról, hogy az orosz agresszió olyannyira átrendezheti az európai békerendszert, hogy azt kihasználva, Orbán Viktor hamarosan "felparcellázhatja" az országot. Kollár többször is Magyarország felől érkező fenyegetésről beszélt a műsorban.

„Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak! Ez nem vicc!” – mondta a parlament elnöke a Ma7 szerint. Kollár hozzátette: a nemzetközi rendszer oroszok általi aláásása Szlovákia szuverenitását is veszélyezteti, idővel ugyanis azt Orbán Viktor is kihasználhatja.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

 

 

15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.