Orbán Viktor Törökországból: Magyarország segít a bajban

A miniszterelnök videóüzenetében kifejezte részvétét Ankarában a török elnöknek a földrengés halálos áldozatai miatt. Hangsúlyozta, az újjáépítésben és a mentésben is segítséget nyújt a magyar állam.

2023. március 18., 16:54

Szerző:

Videós összeállítással jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök Ankarából. A miniszterelnök Facebook-oldalán közölt videó szerint Orbán Ankarában beszédben fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdoğan török elnöknek az óriási, több tízezer áldozatot követelő földrengés miatt.

A videóban Orbán hangsúlyozta, Magyarország a mentésben és az újjáépítésben is segíti majd a törököket.

„Egy ilyen katasztrófa nagy nyomás alá helyezi az egészségügyi rendszert, ezért a mai napon 100 tonna kórházi eszközt adtunk át a török katasztrófavédelemnek. Óriási feladat lesz az újjáépítés,” – mondta el Orbán.

Orbán és Erdoğan megbeszélésén a földrengésen kívül az energiabiztonság és az orosz-ukrán háború aktuális kérdéseiről volt szó. A török elnök májusban választás elé is néz, és egyelőre nem áll túl jól a közvélemény-kutatásokban sem.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdoğan török elnök Ankarában, 2023. március 18-án. Fotó: Orbán Viktor, Facebook)