Orbán elrendelte: új gyorsforgalmi út épül Magyarország és Románia között

A magyar miniszterelnök határozatban rendelte el, hogy mielőbb véglegesítsék annak a megállapodásnak a szövegét, amelynek keretében új gyorsforgalmi út létesülne Románia és Magyarország között.

2023. március 16., 15:41

Szerző:

A hétfő esti Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormányfő felhatalmazza az építési és közlekedési minisztert vagy az általa kijelölt személyt, hogy a Méhkerék és Nagyszalonta közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás szövegezését véglegesítsék – idézi az Index.

Orbán Viktor egyúttal felkérte a külgazdasági és külügyminisztert, hogy adja ki az ehhez szükséges meghatalmazási okiratot, illetve arra kérte az építési és közlekedési minisztert és az igazságügyi minisztert, hogy a megállapodás kihirdetéséről szóló kormányrendelet tervezetét a megállapodás szövegének végleges megállapítását követően haladéktalanul terjesszék a kormány elé.

Az MTI korábban már beszámolt róla, hogy a bukaresti kormány 2022 decemberében hagyta jóvá egy új gyorsforgalmi összeköttetés létesítését Románia és Magyarország között.

(Kiemelt kép: rendőrök dolgoznak az M1 autópályán, az M0 autóút Románia és Szerbia felé vezető lehajtójánál, ahol a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban meghozott kormányzati intézkedések alapján lezárták a Budapest felé vezető utat a Magyarországon átvonuló külföldi vendégmunkások előtt 2020. március 18-ra virradó éjjel. Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

 

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Tegnap 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.