Orbán Viktor találkozott Dél-Korea elnökével

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Vilniusban, a NATO-csúcstalálkozó helyszínén megbeszélést folytatott Jun Szogjol dél-koreai államfővel Magyarország és Dél-Korea együttműködésének fejlesztési lehetőségeiről – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. július 11., 19:13

Szerző:

 

Dél-Korea immár évek óta az egyik legnagyobb külföldi beruházó Magyarországon, és a kereskedelmi kapcsolatok is rekordokat döntögetnek – állapították meg a felek.

Orbán Viktor megerősítette, hogy Magyarország a gazdasági kapcsolatok további erősítésére törekszik, olyan ágazatokban is, mint az atomenergetika vagy a védelmi ipar.

Elhangzott: Magyarország és Dél-Korea kapcsolatainak mély gyökerei vannak, ezért a humán területeken, az oktatásban és a kultúrában is érdemes tovább erősíteni az együttműködést.

(Kiemet képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jun Szogjol dél-koreai államfő kezet fog megbeszélésük előtt Vilniusban, a NATO-csúcstalálkozó helyszínén 2023. július 11-én. A megbeszélésén Magyarország és Dél-Korea együttműködésének fejlesztési lehetőségeiről volt szó. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán )

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.