Orbán Viktor levelet írt Románia új kormányfőjének

A szomszédok számíthatnak egymásra.

2021. november 27., 14:19

Szerző:

Nicolae Ciucă Románia miniszterelnökévé választása alkalmából Orbán Viktor levélben fejezte ki gratulációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton. A magyar kormányfő azt írta román kollégájának: az elmúlt két év minden kihívása ellenére a két ország együttműködése nem veszített lendületéből, s a világjárvány megmutatta, hogy a szomszédok szükség esetén mindig számíthatnak egymásra.

Orbán Viktor kifejezte meggyőződését, hogy a gazdasági, energetikai és közlekedési kapcsolatok fejlesztésével még közelebb hozható a két ország, és erősíthető a kétoldalú és az európai kérdésekről folytatott politikai párbeszéd is.

A magyar miniszterelnök - mint írta - örömmel értesült arról, hogy az RMDSZ is koalíciós partnerként vesz részt az új román kormányban, melynek munkájához tapasztalatával és professzionalizmusával hozzáadott értéket fog biztosítani.

(Kiemelt kép: Bukarest, 2021. november 25. Nicolae Ciuca megválasztott miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a román parlamentben, miután a törvényhozás bizalmat szavazott az új, nagykoalíciós kormánynak 2021. november 25-én. MTI/Baranyi Ildikó)