Orbán: Ez a javaslat úgy őrültség, ahogy van

Videót osztott meg közösségi oldaán Orbán Viktor, amiben az olajembargó utolsó szövegjavaslatát véleményezi az EU-csúcs előtt.

2022. május 30., 18:43

Szerző:

„A dolgok nem néznek ki jól” – véleményezte a miniszterelnök videójában az orosz olajembargóról szóló legutóbbi javaslatot.

Elmondása szerint az Európa Tanács hogy az embargó a tengeri szállításon érkező orosz olajra terjedjen ki, de a csővezetékre érkezőre nem. Orbán ezt Magyarország számára kedvező megodásnak nevezte. Viszont azt a javaslatot nem üdvözölte, hogy Magyarország – köztük a Mol – olyan beruházásokat hajtson végre, mint csővezeték építés és finomító átépítés. Szerinte ez egy nagyon drága beruházs lenne, valamint csak drágább így az olaj, mint most.

„Ezt nevezem atombombának. ezt nem engedjük, hogy bekövetkezzen”

– hangsúlyozta. Hozzátette, hogy szerinte nem Magyarországnak kell kompenzációt adnia, hanem az Európai Bizottságnak.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Európai Tanács további kétnapos csúcstalálkozója előtt 2022. május 30-án. Fotó: BART MAAT / ANP MAG / ANP via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.