Orbán: Ez a javaslat úgy őrültség, ahogy van

Videót osztott meg közösségi oldaán Orbán Viktor, amiben az olajembargó utolsó szövegjavaslatát véleményezi az EU-csúcs előtt.

2022. május 30., 18:43

Szerző:

„A dolgok nem néznek ki jól” – véleményezte a miniszterelnök videójában az orosz olajembargóról szóló legutóbbi javaslatot.

Elmondása szerint az Európa Tanács hogy az embargó a tengeri szállításon érkező orosz olajra terjedjen ki, de a csővezetékre érkezőre nem. Orbán ezt Magyarország számára kedvező megodásnak nevezte. Viszont azt a javaslatot nem üdvözölte, hogy Magyarország – köztük a Mol – olyan beruházásokat hajtson végre, mint csővezeték építés és finomító átépítés. Szerinte ez egy nagyon drága beruházs lenne, valamint csak drágább így az olaj, mint most.

„Ezt nevezem atombombának. ezt nem engedjük, hogy bekövetkezzen”

– hangsúlyozta. Hozzátette, hogy szerinte nem Magyarországnak kell kompenzációt adnia, hanem az Európai Bizottságnak.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Európai Tanács további kétnapos csúcstalálkozója előtt 2022. május 30-án. Fotó: BART MAAT / ANP MAG / ANP via AFP)

Tegnap 19:44

Fico egy, a várható koalíciós tárgyalások során szem előtt tartott prioritásaikat tudakoló újságírói kérdésre adott válaszában árulta el, mire lehet  számítani tőle. 

Tegnap 19:00

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat „példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban.

Tegnap 18:32

Ötvennégy éves korában elhunyt Varga Veronika francia-magyar színésznő – tudatta családja vasárnap.

Tegnap 18:27

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.