Legalább 30 embert tapostak halálra egy ételosztáson Nigériában

Legalább harminc embert, köztük három gyereket és egy terhes nőt is halálra tapostak egy helyi templom ételosztásán a nigériai Port Harcourt városában szombat reggel.

2022. május 28., 19:21

Szerző:

Az ételosztás helyszíne előtt több száz ember jelent meg, ahol akkor történt a tragédia, amikor áttörték a templom kapuját, ami pánikot keltett az emberek között – közölte Grace Iringe-Koko, Rivers állam rendőrségi szóvivője, írta a CNN.

Az emberek közül sokan már pénteken a helyzínre érkeztek, hogy bejussanak a Port Harcourt Polo Clubba, a Kings Assembly pünkösdi egyház által szervezett éves jótékonysági program helyszínére.

„Az emberek már korábban is ott voltak, és néhányan türelmetlenek lettek, ezért elkezdtek rohanni, ami tülekedéshez vezetett. A rendőrség a helyszínen figyeli a helyzetet, miközben a nyomozás folyamatban van” – mondta Iringe-Koko a Reutersnek.

A rendőrségi szóvivő elmondta, hogy vizsgálatot indítottak, és a megfelelő időben jelentést tesznek közzé. A rendezvényt felfüggesztették, amíg tart a hatósági vizsgálat. Nigériában az elmúlt években többször történt hasonló tragédia élelmiszerosztások során.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Yasuyoshi CHIBA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.