Rendőrök ártalmatlanítottak egy baltás férfit Hamburgban

A Reeperbahnon Hamburgban, a holland szurkolói zónában – nem sokkal a holland szurkolók békés vonulása után – egy baltás férfi kezdett fenyegetőzni, és állítólag egy Molotov-koktél is volt a hátizsákjában.

2024. június 16., 14:54

Szerző:

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, először figyelmeztető lövéseket adtak le, de mivel ez nem állította meg a baltás férfit, több lövést is leadtak közvetlenül a támadóra – írja az Index.

Nagyszabású rendőri akció volt vasárnap délben a hamburgi Reeperbahnon. Egy baltával felfegyverkezett férfit a rendőrök a Silbersackstraße közelében lőttek le. Az elkövetőnek állítólag egy Molotov-koktél is volt a hátizsákjában – írta meg a Bild.

A Lengyelország–Hollandia Európa-bajnoki mérkőzés előtti hollandiai szurkolói felvonuláson 40 ezer szurkoló ünnepelt békésen. Délután fél egykor a rendőrségnek kellett intézkednie egy randalírozó férfival szemben, aki a szurkolói tülekedés közepette fejszével támadt szurkolókra és rendőrökre egyaránt.

A rendőrök először paprikaspray-t használtak a támadó ellen, majd lőfegyvert alkalmaztak. A hatóságok szerint az egyik rendőr először figyelmeztető lövést adott le, hogy megállítsa a támadót, viszont ezután több „éles” lövést adtak le, amíg a férfi végül a földre esett.

 A hamburgi rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a támadó „súlyosan megsebesült”, és kórházba szállították – írja a lap.

Afgán bevándorló kezdett ámokfutásba Németországban

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság pénteki nyitómeccsének kezdősípszóját követően egy ámokfutó késsel berontott egy szurkolói társaság hátsó kertjébe, és válogatás nélkül elkezdte leszurkálni az embereket a szász-anhalti Wolmirstedtben. Az afgán bevándorló előtte egy másik helyszínen már megölt egy férfit, vélhetően honfitársát, és mire a rendőrök megérkeztek, minimum három embert meg is sebesített. A rendőrök végül agyonlőtték a támadót – írja az Index.

Néhány perccel a pénteki nyitómérkőzés kezdőrúgása után egy férfi késsel a kezében legalább három embert megtámadott egy Magdeburg melletti zárt körű szurkolói partin. Ketten súlyosan megsérültek, a férfi pedig állítólag már korábban állítólag egy embert egy közeli panelházban. Miután a késelő a kiérkező rendőrökre is rátámadt, agyonlőtték a férfit – írta a Bild.

További részleteket itt olvashat.

(Kiemelt kép: rendőrségi helyszínelés a Reeperbahn közelében. Fotó: Steven Hutchings/dpa/AFP)

 

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellett az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.