Afgán bevándorló kezdett ámokfutásba Németországban

A német rendőrség szerint „déli típusú” elkövetőt agyonlőtték. A férfi indítékáról még semmit nem tudni. Az afgán bevándorló először egy honfitársát ölte meg, majd egy szurkolói társaságra rontott rá.

2024. június 16., 12:48

Szerző:

Az Európa-bajnokság pénteki nyitómeccsének kezdősípszóját követően egy ámokfutó Németországban késsel berontott egy szurkolói társaság hátsó kertjébe, és válogatás nélkül elkezdte leszurkálni az embereket. Az afgán bevándorló előtte egy másik helyszínen már megölt egy férfit, vélhetően honfitársát, és mire a rendőrök megérkeztek, minimum három embert meg is sebesített. A rendőrök végül agyonlőtték a támadót – írja az Index.

Néhány perccel a pénteki nyitómérkőzés kezdőrúgása után egy férfi késsel a kezében legalább három embert megtámadott egy Magdeburg melletti zárt körű szurkolói partin. Ketten súlyosan megsérültek, a férfi pedig állítólag már korábban állítólag egy embert egy közeli panelházban. Miután a késelő a kiérkező rendőrökre is rátámadt, agyonlőtték a férfit – írta a Bild.

A rendőrséget péntek este fél tíz körül hívták ki a szász-anhalti Wolmirstedtben a Genossenschaftsweg 2. szám alatti családi házhoz. Egy család vendégeket hívott meg egy zárt körű Európa-bajnoki szurkolásra.

Nem sokkal a mérkőzés kezdete után egy idegen késsel a kezében megjelent az udvaron és azonnal leszúrt három szurkolót.

„Déli típusú” afgán bevándorló

A rendőrség szerint az elkövető „déli típus” volt. A Magdeburger Volksstimme című lap megírta, hogy a férfi állítólag korábban a szemközti kertben késsel fenyegette meg az embereket, a lakók emiatt már hívták a rendőrséget. A késsel a parcellák között rohangáló idegen pedig néhány perccel korábban megtámadott és megölt egy férfit a Straße der Deutschen Einheit egyik panelházában.

Miután elhagyta az első kertet, a késes férfi a jelek szerint egyenesen behatolt a Genossenschaftswegen lévő ingatlanba, és válogatás nélkül szurkálta meg a futballszurkolókat. Amikor néhány perccel később megérkeztek a rendőrök, a gyilkos rájuk támadt.

Lőfegyvereket használtak a kollégák, az elkövető a kórházban meghalt

– mondta egy rendőrségi szóvivő a portálnak szombat reggel.

 

A lövések (kettő a fejbe, egy az ágyékba) megállították az afgán származású 27 éves férfit, aki nem sokkal korábban 23 éves honfitársát szúrta halálra egy panelépületben lévő lakásban a Straße der Einheitban.

(Kiemelt kép: rendőrök helyszínelnek a Szász-Anhalt tartományban található Wolmirstedt-ben. Fotó: Thomas Schulz/dpa/AFP)

 

Tegnap 15:39

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellett az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.