Nem volt koronavírusnak tulajdonított új haláleset Szlovákiában

Hónapok óta először nem volt haláleset Szlovákiában.

2021. június 11., 15:29

Szerző:

Az országban márciusban kezdtek többé-kevésbé stabilan javulni a járványügyi adatok. Május végére az újonnan kimutatott fertőzések napi esetszáma a legutóbb tavaly szeptemberben tapasztalt szintre esett vissza, s azóta ezen a viszonylag alacsony szinten stagnál.

A hivatalosan a kórnak tulajdonított napi új halálesetek száma - néhány az évvégi és éveleji ünnepek idején tapasztalt adatkésedelemnek betudható kivételtől eltekintve - ugyancsak tavaly ősszel volt legutóbb nullán.

Hivatalos adatok szerint az országban eddig összesen 12 433 halálos áldozata van a kórnak.

Az NCZI adatai szerint csütörtökön mintegy kétszáz embert kezeltek kórházban a betegséggel, ugyanaznap több, mint négyezer PCR tesztből azok kevesebb mint 1 százaléka bizonyult pozitívnak.

A szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) pénteki tájékoztatása szerint az országban továbbra is a legnagyobb mértékben a koronavírus úgynevezett brit változata van jelen, ugyanakkor a héten három olyan esetről is beszámoltak, amikor az úgynevezett kolumbiai változatot mutatták ki.

(Kiemelt képünk illusztráció: Emberek távolságot tartva állnak sorba egy pláza boltjai előtt 2021. április 19-én. Fotó: AFP / Vladimir Simicek)