Apja vásárolta a fegyvert az iskolai lövöldözőnek

A több diáktársát meggyilkoló fiú még nem tett vallomást. 

2021. december 1., 08:11

Szerző:

Nem felelt a rendőrség kérdéseire az a 15 éves diák, aki kedden lőfegyverrel három diáktársát megölte, további hetet és egy tanárt pedig megsebesített az amerikai Oxford középiskolájában – közölte Michael McCabe helyi seriffhelyettes nyomán az MTI.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 15 éves másodéves diák tüzet nyitott kedden michigani középiskolájában, megölve három diákot és megsebesítve hat másik embert, köztük egy tanárt. A helyi seriffhelyettes elmondása szerint a fiú 15-20 lövést adott le félautomata kézifegyveréből, majd ellenállás nélkül megadta magát az öt percen belül kiérkező rendőröknek.

A halálos áldozatok között két lány van, egyikük 14, másikuk 17 éves volt. A harmadik halálos áldozat egy 16 éves fiú. A sebesültek többségének állapota a seriffhelyettes szerint stabil, kettejükre további műtétek várnak. Születi tanácsára az ámokfutó nem tett vallomást, így továbbra sem világos, hogy mi volt az indítéka, célzottan vagy találomra választotta ki áldozatait.

Michael Bouchard seriff később arról számolt be, hogy a gyilkos fegyvert az elkövető apja vásárolta néhány nappal ezelőtt, de azt még nem tudják, miért. A fiú lőgyakorlatokat tartott a 9 milliméteres fegyverrel és később képeket osztott meg róla.

 

(Kiemelt kép: Oxfordi középiskolás diákok megemlékeznek Lake Orionban 2021. november 30-án. Fotó: JEFF KOWALSKY / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.