Nem énekel tovább a mocskos szájú, kokainista kaktusz

Ezért érdemes nyelveket tanulni.

2021. november 26., 20:42

Szerző:

Sok gyerek lehet csalódott, amikor a várt lengyelül káromkodó, a kokainfogyasztásról éneklő táncoló kaktuszos plüssjáték helyett legót talál majd a karácsonyfa alatt – írja a Napi.hu. Elsőként a kanadai Walmartok vonták ki a terméket a forgalomból, de a világon egyre több helyen kerül le a polcokról, törlik a webshopokból.

A Walmart nagy tételben rendelt a táncos-komikus kaktuszból az ünnepi időszakra, ráadásul felületes vizsgálódás után az oktatójátékok közé sorolták azt be és egy 26 dolláros árcédulát tűzték rá ki.

A programozható, dalok és mondatok utánzására is képes játék eredendően három nyelven – angolul, spanyolul és lengyelül – beszél. Utóbbit viszonylag kevesen beszélik Észak-Amerikában, de így is milliós nagyságrendben élnek kint lengyel leszármazottak, akik közé tartozik a torontói Ania Tanner, aki 15 hónapos unokájának vásárolta meg a táncoló kaktuszt.

„Ez a játék káromkodik és a kokainhasználatról beszél”

– mondta Ania Tanner a CTV News Torontónak a csalódott nagymama. Azt nyilatkozta a kanadai hírcsatornának, hogy amikor meghallgatta a lengyel szöveget, a kaktusz a kokainról, a kábítószerrel való visszaélésről, az öngyilkosságról, a depresszióról énekelt, és trágár szavakat használt.

„Sokkot kaptam. Azt gondoltam, hogy mi ez, valami vicc?”

– mesélt megdöbbentségéről Tanner.

A dal Cypis lengyel rappertől származik, aki állítólag nem tud róla, hogy dalát a gyermekjáték kínai gyártója használta fel. Azt ígéri, bepereli a céget.

Alapvetően a Walmart webes piacterén egy külső cég kezdte értékesíteni, de több üzletben is kikerült a polcokra. Mostanra pedig kiderült, hogy az éneklő kaktuszjátékot Európában is árulják az Amazonon keresztül. Már egyszer a nyári időszakban le is került, de az ünnepi időszakban újra fel-feltűnik a drogfogyasztó karácsonyi kaktusz.


(Kiemelt képünk: A kokainról és öngyilkosságról lengyelül éneklő táncoló plüsskaktusz, amelyet kivontak a forgalomból. Forrás: CTV News.)