Nagy-Britannia páncélozott járműveket és hajók elleni rakétákat szállít Ukrajnának

Johnson előre be nem jelentett látogatásra érkezett az ukrán fővárosba, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt.

2022. április 9., 21:21

Szerző:

Nagy-Britannia páncélozott járműveket és hajók elleni rakétákat szállít Ukrajnának - közölte szombati kijevi tárgyalásain Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson előre be nem jelentett látogatásra érkezett az ukrán fővárosba, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel tárgyalt.

A Downing Street szombat esti beszámolója szerint Johnson közölte Zelenszkijjel, hogy a brit kormány 120 páncélozott katonai járművet szállít Ukrajnának, emellett hajók ellen bevethető rakétarendszereket is átad az ukrán fegyveres erőknek.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivőjének ismertetése szerint ezeket a fegyvereket az előző nap bejelentett, 100 millió font (több mint 45 milliárd forint) értékű, védelmi jellegű fegyverszállítmányon túl, annak kiegészítéseként adja Nagy-Britannia Ukrajnának.

(Kiemelt kép:  Kijev, 2022. április 9. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldalán közzétett fényképen az ukrán államfő (j) fogadja Boris Johnson brit miniszterelnököt Kijevben 2022. április 9-én. A brit kormányfő előre be nem jelentett látogatást tett Ukrajnában. MTI/EPA/Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Telegram-oldala)

 

 

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.