Múzeumba nem lehet menni, hát nyitott egy szupermarketet a Londoni Dizájnmúzeum

A kreativitás nem lényeges? – kérdi az igazgató. 

2021. április 23., 16:11

Szerző:

Dizájnerek által csomagolt termékekkel és általuk berendezett művészi szupermarkettel játszotta ki a Nagy-Britanniában jelenleg érvényes szabályokat a Londoni Dizájnmúzeum. Így, bár múzeumként május 17-ig nem fogadhatnak látogatót, alapvető élelmiszereket áruló dizájnszupermarketként megnyithatott az intézmény ajándéküzlete.

A különleges kiállításon a kiállított tárgyakat nemcsak megérinteni lehet, de azonnal meg is vásárolhatók. Az alapvető ellátáshoz tartozó termékeket, például rizst, kávét, maszkokat fiatal művészek tervezték, csomagolták.

Az ötnapos szupermarket-kiállítás vasárnapig látogatható, a termékek eladásából befolyó összeggel a művészeket és dizájnereket támogatja az intézmény.

Angliában a fitnesztermek, fodrászok és pubok már működhetnek. Tim Marlow múzeumigazgató szerint a kiállítás felteszi a kérdést, mi számít valójában az életben lényegesnek: „A kreativitás nem lényeges?"

(Kiemelt képünk: Justin Tallis/AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.