Mosómedvét és mormotát is lehetett kapni a vuhani piacon

Durva dolgokat is árulnak, és borzalmas körülmények között tartják az állatokat.

2021. június 12., 18:42

Szerző:

David McDonald zoológus professzor kínai kollégáival együtt 2017 és 2019 között vizsgálódott a vuhani vizes piacokon. Az általuk gyűjtött adatok alapján mintegy 38, köztük 31 védett faj csaknem 48 ezer példányát árulták a piacon. A tartási körülményeket embertelennek és egészségtelennek találták, a körülmények ideálisak voltak a fertőző betegségek fokozott terjedésére. Ha valamelyik állatot nem tudták eladni háziállatnak, azt, ha igény volt rá, levágták.

Az állatok árairól a következőket jegyezték fel: 

  • a mormota kilója 25 dollárba,
  • a borzok és a mosómedvék kilója 15-20 dollárba,
  • a sünök 2-3 dollárba,
  • a pávák 56 dollárba,
  • a hegyes orrú vipera 70 dollárba,
  • és a mókus kilója pedig 25 dollárba kerül.

Kínában 2020-ban a koronavírus-járvány kirobbanását követően betiltották a szárazföldi vadonélő állatok táplálékként történő fogyasztását és kereskedelmét.

(Kiemelt kép: egy férfi húst választ egy vuhani lakóövezet piacán, MTI-EPA / Roman Pilipey)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.