'Miniszterelnök úr, mi dolga van Britanniának Putyin barátjával?' – videón Orbán és Boris Johnson találkozása

Orbán Viktor londoni érkezéséről közölt felvételt a francia hírügynökség, amelyen jól hallható egy újságíró néhány kérdése. Az iszlamofóbiát és a migránsokat is szóba hozta a riporter.

2021. május 28., 16:16

Szerző:

Megérkezett a Downing streetre Orbán Viktor, ahol Boris Johnson brit miniszterelnök fogadta. Az AFP videón örökítette meg a találkozót, amin több éles, de figyelmen kívül hagyott újságírói kérdés is elhangzik: „Miniszterelnök úr, mi dolga van Britanniának Putyin barátjával?"

Beszél-e majd Orbánnal az iszlamofóbiáról és a migránsokról, ezeket is megkérdezte, de választ nem kapott, ahogy mások sem, akik még kérdeztek, de azokat nem lehet érteni. 

Johnsont korábban is bírálták amiatt, hogy egy asztalhoz ül Orbánnal. A brit miniszterelnök akkor azt mondta, hogy ez a tárgyalás „létfontosságú" az Egyesült Királyság érdekeinek szempontjából. Ennél konkrétabb hírek nem érkeztek arról, hogy milyen témákról tárgyalnak.

 (Kiemelt kép: Pool/AFP | Leon Neal)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.