Meteor csapott egy nőbe miközben az erkélyen kávézott

Először azt hitte, egy denevér vagy egy cserépdarab csapódott a bordáinak.

2023. július 20., 19:46

Szerző:

A  francia nő a barátjával beszélgetett kávézás közben a teraszon, amikor bordáiba csapódott egy rejtélyes kavics – írja a newsweek.„Hatalmas csattanást hallottam a mellettünk lévő tetőről. A következő pillatnaban sokkoló érsés fogott el a bordáimon.  Azt hittem, egy denevér!" – nyilatkozta a nő. Később már cserépdarabra meg cement darabra gyanakodott, mert fogalma sem volt róla, hogy egy kisebb meteorit találta el. 

A nő, a kődarabot először egy tetőfedőhöz vitte, aki azt mondta neki, hogy ez bizony nem cement, neki inkább meteoritnak tűnik. Ezt követően keresett fel egy szakembert, Thierry Rebmann geológust. Rebmann megvizsgálta a kődarabot, és megállapította, hogy a kőzet valóban meteorit lehet. A szakember szerint nagyon ritka, hogy az embert meteor találja el.

Egy átlagos napon körülbelül 50 tonnányi meteorit ér földet, többségük azonban nagyon kicsi, és jellemzően a Föld 70 százalékát kitevő óceánokba esnek. Nagyon ritka, hogy valakivel ilyen történjen, szerencsére a francia hölgynek nem esett bántódása.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)